Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κοινωφελούς Εργασίας Δήμου Ζωγράφου εκφράζει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Δήμου Ζωγράφου.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές δουλεύουν εδώ και πολλά χρόνια χωρίς τα απαραίτητα μέσα ασφάλειας και υγιεινής. Διεκδικούν λοιπόν το προφανές και το αυτονόητο. Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Απέναντί τους έχουν τις εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου που αρνούνται να τους παρέχουν τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, καθώς και παραταξιακές λογικές εντός του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, που ταυτίζονται άμεσα με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίες λειτουργούν διασπαστικά εξυπηρετόντας μικροκομματικά συμφέροντα.

Η εμπειρία πολλών από εμάς που δουλέψαμε στις υπηρεσίες αυτές του Δήμου μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ήταν θλιβερή. Εργασία κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς δικαιώματα και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένας συνάδελφός μας να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι, γεγονός που του απέτρεψε να κάνει οποιαδήποτε δουλειά ακόμα κι όταν έληξε το πρόγραμμα.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή δείξαμε ότι είμαστε στο πλαϊ των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου σε όλες τις διεκδικήσεις τους. Έτσι και τώρα είμαστε δίπλα τους και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα! Μέσα Ατομικής Προστασίας και προάσπιση της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων! Κατάργηση των "προγραμμάτων" δουλείας όπως αυτό της κοινωφελούς εργασίας, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά και σε όλες τις δομές του Δήμου! Εγγραφή στο Σύλλογο Εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα όλων όσων εργάζονται στο Δήμο, αλλά και διεκδικούν την παραμονή τους στη δουλειά, ανεξαρτήτως μορφής εργασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοδήποτε σχόλιο περιέχει υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο για άτομο ή κοινωνική ομάδα άμεσα θα διαγράφεται.