Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/6/2016

Έπειτα από 2 μήνες από τότε που καταθεσαμε εγγραφως από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου το πλαίσιο των αιτημάτων για διεκδίκηση από το Δήμο μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, η στάση της Διοίκησης του Δήμου  παρέμεινε η ίδια για άλλο ένα Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενώ υπήρχε η υπόσχεση από την ίδια τη Δήμαρχο κα Καφατσακη ότι στο Συμβούλιο της Πέμπτης 9/6 θα υπήρχε τοποθέτηση πάνω στα αιτήματα και συζήτηση μεταξύ των συμβούλων, αντ' αυτού για άλλη μία φορά αντικρυσαμε την πλήρη αδιαφορία και υποβάθμιση του θέματος. Η κα Καφατσακη δε, έπειτα από ερώτησή μας είπε ότι δεν είναι έτοιμη ακόμα για να δώσει ολοκληρωμένη πρόταση - απάντηση στο ζήτημα  που αφορά την πλειονότητα των δημοτών, που δεν είναι άλλο από αυτό της ανεργίας.

Ο εμπαιγμος και η κοροιδια σε ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από τη φτώχεια και την εξαθλιωση δεν έχει προηγούμενο! Η δημοτική αρχή με μπροσταρη την κα Καφατσακη δείχνει το πιο αντιδραστικο, αντικοινωνικο και βαρβαρο πρόσωπο που παραπέμπει σε διοικησεις άλλων εποχών και όχι σε ένα δημοκρατικό, προοδευτικο, με κοινωνικό πρόσημο διοικητικό μοντέλο όπως προεκλογικά ευαγγελιζοταν. Η ταύτιση δε, με την κυβερνητική πολιτική είναι σε τέτοιο βαθμό που μας κάνει πολλές φορές να μπερδευομαστε για το αν έχουμε να κάνουμε με τοπικούς άρχοντες που διοικουν με αυτοδιοικητικη αυτοτελεια ή με υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης.

Ο αγώνας μας όμως δε σταματά εδώ. Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δίκαια των ανέργων και των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές της φτωχοποιησης και της σκλαβοποιησης των ανθρώπων του μοχθου, ενάντια στη στοχοποιηση των κοινωνικών ομάδων. Παλεύουμε για μια δημοκρατική, δίκαιη κοινωνία όπου ο φτωχός και ανυπερασπιστος θα προστατευεται από τους φορείς της πολιτείας είτε αυτή είναι κεντρική διοίκηση είτε τοπική αυτοδιοίκηση!

Καλη συνέχεια στους αγώνες! Με όπλο μας την ενότητα και την αλληλεγγύη θα νικήσουμε!

ΥΓ.  Ευχαριστούμε τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής  Ζωγράφου που πάντα στηριζαν και στηρίζουν τον αγώνα μας, τη συλλογικοτητα των Ενεργών Ανέργων που ήταν συμπαραστατης στη μάχη που δώσαμε στο ΔΣ, καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων που ποτέ δεν εγκταταλειπουν τον κοινό αγώνα που κάνουμε για επιστροφή στις θέσεις εργασίας μας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοδήποτε σχόλιο περιέχει υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο για άτομο ή κοινωνική ομάδα άμεσα θα διαγράφεται.